Droom je ervan om voor een lange periode aan een buitenlands vrijwilligersproject mee te werken? Dan is EVS (European Voluntary Service) misschien wel iets voor jou.

In het kader van EVS kan je voor minimaal 2 en maximaal 12 maanden vrijwilligerswerk verrichten bij een goedgekeurde gastorganisatie in een land van de Europese Unie of een van de aangrenzende landen. EVS richt zich op jonge vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar. Het Youth-in-Action-programma subsidieert deze EVS-projecten, wat het de gastorganisaties mogelijk maakt om de vrijwilligerskosten te dekken.

Als je op een EVS wil gaan, moet je zelf een buitenlandse gastorganisatie vinden. VIA kan je hierbij niet helpen, maar je kan je zoektocht alvast beginnen bij de Europese database van EVS-organisaties.

Om een EVS-aanvraag te kunnen indienen, heb je een Vlaamse zendorganisatie nodig. VIA is erkend als EVS-zendorganisatie, waardoor je via ons je aanvraag kan indienen bij Jint, het Vlaamse agentschap dat zich ontfermt over de Youth In Action-programma's. Als je een positief antwoord hebt gekregen van je EVS-gastorganisatie, kan je VIA contacteren voor een eventuele EVS-samenwerking.

Wil je meer informatie over EVS? Bekijk dan zeker de site van Youth in Action.