Inclusie met EVS Short Term

VIA heeft ook enkele projecten die speciaal gericht zijn op maatschappelijk kwetsbare jongeren. Omdat die jongeren vaak moeilijker de stap naar internationaal vrijwilligerswerk kunnen zetten, wil VIA hen hierbij helpen. Ze kunnen met een EVS-shortterm voor een periode van ongeveer een maand vrijwilligerswerk doen in verschillende Europese landen. Tijdens deze inclusie krijgen de jongeren extra ondersteuning, voorbereiding, begeleiding en opvolging.

Met EVS-shortterm wil VIA jongeren vooral kansen bieden. Een inclusie heeft als doel de integratie van jongeren in de maatschappij te vergemakkelijken en hen een groter inzicht bieden in de verscheidenheid van Europa. Door de kennis, vaardigheden en ervaringen die ze opdoen tijdens een EVS-shortterm, krijgen ze de kans hun maatschappelijk perspectief te vergroten.

Een EVS-shortterm kost je bijna niets: dankzij subsidies van de Europese Commissie zijn bijna al je kosten gedekt.  We vragen de vrijwilligers wel een waarborg van €50 die ze na hun deelname terugkrijgen.

Om met VIA te kunnen deelnemen aan een EVS-shortterm moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Je bent gemotiveerd.
  • Je bent tussen de 18 en de 30 jaar.
  • Je neemt deel aan de twee voorbereidingsdagen en de evaluatie achteraf.
  • Je schrijft je in voor de volledige periode van het project.
  • Je beschikt over de nodige documenten om met het vliegtuig te mogen reizen.

Wil jij ook eens deelnemen aan een zinvol project, maar heb je dat extra duwtje in de rug nodig? Aarzel dan niet om via onderstaand formulier contact met ons op te nemen.