Inleiding

Welkom in het E-zine van VIA!

Deze zomer was VIA zo mogelijk nóg drukker bezig dan anders! Uitwisselingen, een nieuwe website in de pijplijn, ons vertrouwde work@world aanbod, noem maar op. Bovendien hebben wij ook eens met een kritische blik naar de huishouding van ons gegevensbeheer gaan kijken.

Even je volle aandacht! Wij kunnen je dit E-zine niet langer sturen, tenzij jij je opnieuw inschrijft! SCHRIJF JE ZEKER TERUG IN door op onze website in de groene blok rechts getiteld "Inschrijven nieuwsbrief" je mailadres in te vullen! Meer informatie net hieronder!

Hoe de kampenzomer in Vlaanderen is verlopen? Wel, één van van onze buitenlandse gasten stuurden ons geen relaas, maar enkele kleurige tekst-en-beeld collage's. Aan kenswaardig spul!

Om dit allemaal in goede banen te blijven leiden, vinden we dat ons bestuur zeker extra "human-power" kan gebruiken. Meer details in dit E-zine!

Veel leesplezier! Groetjes van VIA!

Update over jou gegevens!

Het zal je allicht niet ontgaan zijn: een tijd geleden werd een nieuwe Europese richtlijn van kracht omtrent bescherming van persoonlijke gegevens. Omdat deze wet spreekt over verzamelen en gebruiken van gegevens, maar ook over openheid naar personen toe, maken we van de gelegenheid gebruik een paar dingen duidelijker toe te lichten.

Sinds enige tijd ben jij ingeschreven op ons E-zine, of is je e-mailadres bij ons gekend. Dat kan omdat je ooit vrijwilligerswerk hebt gedaan bij VIA of omdat je op een andere manier interesse hebt vertoond in onze activiteiten, en ons je mailadres gegeven. Daarom houden we je regelmatig op de hoogte via deze nieuwsbrief. Mogelijk hebben we ook nog andere gegevens over jou.

Voor VIA is het van groot belang om met mensen en hun persoonlijke leven om te gaan met respect. We zorgen er voor dat niet meer mensen bij VIA toegang hebben tot de gegevens dan nodig is. We geven je gegevens ook zeker nooit zomaar door aan derden. Je kan dit meer in detail nalezen op onze website, onder "privacy" in het menu-item "over VIA".

Tot slot willen we nog eens bevestigen dat het door de huidige wetgeving nodig is om je OPNIEUW in te schrijven indien je wenst ons E-zine nog langer te krijgen! Indien je het niet langer wenst te ontvangen, hoef je verder niets te doen: je zal vanzelf worden uitgeschreven!

Mocht je meer uitleg willen over welke gegevens VIA mogelijk nog over je heeft, of deze bij ons laten schrappen, volstaat het om ons via de gewone weg aan te spreken: op via@viavzw of per telefoon (+32 3 707 16 14).

Vlaams werkkamp in de kijker: De Wroeter

De Wroeter is een ecologische boerderij, waar op jaarlijkse basis een VIA werkkamp doorgaat. Deelneemster Lemorah uit Malawi stuurde ons een grafisch kunstwerkje, dat letterlijk een kleurig beeld weergeeft van het leven bij De Wroeter!

(klik voor grotere versie)

Voetbal Voor De Vrede

We zitten inmiddels al aan de vierde editie van ons evenement "Voetbal Voor de Vrede". Vier ploegen, gevuld met deelnemers uit alle geledingen van de samenleving, ontmoeten elkaar in een sporthal in Borgerhout, Antwerpen. Wij voorzien hen van voetbaltruitjes in vier kleuren en zij komen tegen elkaar uit in een wedstrijdje zaalvoetbal.

Van deze editie, enkele sfeer-en actiebeelden:

 

Wij zoeken... bestuursleden!

Zonder te vergeten dat VIA voor een groot stuk draait op vrijwilligers die kampen begeleiden, trainingen organiseren, jouw plaatsje in internationale projecten regelen enzovoort: een bestuur moet er ook zijn.

Het bestuur van VIA houdt zich bezig met de richting die VIA als organisatie uitgaat, het dagelijkse beleid, met de algemene beslissingen. Ze komt geregeld samen om organisatorische vraagstukken te bedisselen. Voor ons bestuur hebben we liever een persoon te veel dan één te weinig.

Ook het bestuur is een volledig vrijwillige aangelegenheid. 
Meer formeel omschreven ziet onze vacature als Bestuursvrijwilliger er zo uit: download de PDF.

Voel jij je geroepen om VIA mee een zin en richting te geven? Neem dan de vacature door en neem contact met ons op!