5x wooninspiratie voor een opgeruimde slaapkamer

5x wooninspiratie voor een opgeruimde slaapkamer

De slaapkamer moet een ruimte zijn waar je rust en ontspanning kan vinden. Een rustige ontspannen sfeer helpt om beter te kunnen slapen. Toch lukt het vaak niet om in de slaapkamer alles opgeruimd te houden. Er ligt vaak van alles en nog wat. Denk alleen maar aan de kleding die of in de wasmand moet of terug in de witte kleerkast. Maar die doelloos op de grond of op je bed blijft liggen. We geven je hieronder graag 5 tips waardoor je in de slaapkamer een oase van rust kan creëren.

Genoeg ruimte voor het opbergen van kleding in kleerkasten met schuifdeuren

Kleding die overal op de slaapkamer hangt of ligt geeft de slaapkamer een nogal rommelige aanblik. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te zorgen voor genoeg opbergruimte voor al je kleding kleerkasten met schuifdeur zijn een ideale oplossing. Deze bieden heel veel opbergruimte en zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, kleuren en stijlen. Er is altijd wel een kast die perfect past bij de inrichting van jouw slaapkamer. Met veel hang en legmogelijkheden kan je al je broeken, T-shirts, truien en vesten perfect in de kast opbergen. Het is dus absoluut niet meer nodig om kledingstukken op de grond of op bed te laten liggen. Zet gelijk ook in een hoek van de slaapkamer een wasmand. Hier kan alle kleding in die gewassen moet worden.

Een mooie ladekast voor extra opbergruimte

Sokken, ondergoed en nog meer van dit soort zaken. Uiteraard heb je er misschien wel plaats voor in de grote kledingkast. Mocht dit niet het geval zijn dan kan een mooie ladekast een goed en praktische oplossing zijn. Je kan al dit soort zaken hier prima in opbergen. Deze zijn dan gelijk uit het zicht en dat creëert een wat meer rustigere uitstraling in de slaapkamer. Ladekasten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, stijlen en kleuren.

Nachtkastjes een must-have voor de slaapkamer

De oplader van je telefoon, oordopjes, papieren zakdoekjes of bijvoorbeeld een bril. In de slaapkamer liggen vaak ook een heleboel kleine spullen. Dit geeft vaak een rommelig effect. Om deze aan het zicht te onttrekken zijn nachtkastjes echte must-haves voor de slaapkamer. Deze zijn ideaal voor kleinere spullen die je wel graag binnen handbereik wil houden. Nachtkastjes nemen doorgaans niet veel ruimte in beslag. Uiteraard kan je ze qua vormgeving en kleur perfect afstemmen op de stijl van het bed en de overige inrichting van de slaapkamer. Daardoor vormt het nog meer één geheel en hiermee creëer je ook een rustige ontspannen sfeer.

© Pexels.com

Ruimte voor een kap of make-up tafel

Laten we vooropstellen dat een slaapkamer rust uit moet stralen en zeker niet te vol mag staan. Maar als er genoeg ruimte is dan kan een kap of make-up tafel een leuke en praktische aanvulling zijn, om de slaapkamer een opgeruimder effect te geven. Een kaptafel heeft vaak wat kleine lades waar je bijvoorbeeld sieraden of je tubes of potjes met dag- en nachtcrème uit het zicht in op kan bergen. In plaats dat er overal in de slaapkamer make-up, sieraden en huidverzorgingsproducten liggen kan je alles netjes bij elkaar opbergen in de kap of make-up tafel.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *