Deze zomer is van jou!

De zomer komt er aan. Het is dus bijna tijd om de winterbanden terug te leggen in de garage en je zomerjas weer uit de kast te halen. Weet je nog niet wat je deze zomer wil gaan doen? Dan hebben wij drie ideeën voor je op een rijtje gezet!

Evenementen bezoeken

Het is natuurlijk altijd leuk om in de zomer met vrienden of familie op stap te gaan. Nu denk je waarschijnlijk al snel aan pretparken, festivals en dierentuinen, maar ook als je kleinschaliger denkt zijn er superleuke evenementen om deze zomer te bezoeken. Hou de plaatselijke media dus in de gaten, want er zijn altijd leuke lokale evenementen die bij jou in de buurt worden georganiseerd!

Daarnaast is het ook altijd leuk om een gezellige stadswandeling te maken. Wie weet wat je dan nog allemaal tegenkomt… Ga na deze wandeling lekker op het terras zitten en geniet van een drankje met heerlijke verse Zeeuwse mosselen. Zo ben je weer een leuk dagje uit geweest!

Zelf (alcoholvrije) cocktails maken

Blijf je liever thuis maar wil je wel nog van heerlijke cocktails genieten? Dan kan je die thuis zelf maken! Een heerlijke zomerse cocktail is de Split cocktail, vernoemd naar het bekende ijsje. Om deze cocktail te maken heb je nodig:

60ml sinaasappelsap
30ml vloeibare slagroom
30ml Licor 43

Begin met een shaker met ijsblokjes en voeg daar (met een barmaatje) de Licor 43, sinaasappelsap en vloeibare slagroom aan toe. Even schudden en je bent al klaar! En als je het ècht goed wil doen schenk je het in een geschikt cocktailglas en garneer je het met een sinaasappelschijfje en een split ijsje.

Ook is deze cocktail goed alcoholvrij te maken. Het is gewoon hetzelfde recept, alleen dan zonder Licor 43. Proost!

Haaientanden zoeken

© Pexels.com


Doe je liever iets met een laag budget? Dan kan je naar het strand. En niet zoals altijd om te zonnen en in de zee te zwemmen, maar om haaientanden te zoeken bij het Zwin! Het Zwin is een prachtig natuurgebied aan de kust die rijk is aan flora en fauna waar je kan wandelen en fietsen. Je kan dus op je eigen manier op avontuur. Het Zwin staat bekend om de vele haaientanden die daar aanspoelen. Van deze haaientanden kan je bijvoorbeeld een mooie ketting maken voor jezelf of voor iemand anders. Zo heb je dus een bijzonder aandenken aan een zomers dagje uit!

Zoals je ziet is er dus genoeg te doen deze zomer. Of je nu een hoog of laag budget hebt, binnen of buiten wil zijn, thuis wil blijven of liever op stap wil gaan, alles is mogelijk. Je kan dus op alle manieren van deze zomer jouw zomer maken!

Aanbevolen artikelen