Ga jij voor een kort en fris kapsel?

Voor de een is haar het allerbelangrijkste van hun voorkomen, voor de ander maakt het niet zo veel uit. Of je je haar nu belangrijk vindt of niet, het is niet vanzelfsprekend om als vrouw je haar kort te knippen. Sommigen doen het omdat ze vinden dat het hun beter staat, anderen voor de kick of omdat ze een keer iets anders willen. Leeftijd heeft hiermee ook veel te maken, als je voor een iets volwassenere look wilt gaan kan een korte coupe wel het verschil maken. Jongere meisjes en tieners houden het graag wat langer, en meestal is het kort knippen van hun haar de ergste nachtmerrie.

Als je nu denkt van je haar kort te gaan knippen, is het ten eerste belangrijk dat je goed nadenkt over welk kapsel je precies wilt, en of je er achteraf geen spijt van gaat hebben. Haar is namelijk niet heel makkelijk en snel terug te groeien, en je kan het er moeilijk terug opplakken.

Er zijn enkele waaghalzen en impulsieve meisjes die het een geweldig idee vinden om bros te gaan. Het is vernieuwend, je haar zit je niet in de weg en als je ermee staat vindt iedereen het super stoer. Als je dit doet, denk er dan aan dat het heel lastig zal zijn om het terug op een “normale” lengte te laten uitgroeien. Er zullen verschillende stadia zijn van het terug groeien waarbij je kapsel niet mooi zal zijn of niet zal zijn hoe je het wil.

Zoals daarstraks al werd gezegd, kiezen sommige vrouwen of jong volwassen voor een wat kortere coupe. Het ziet er fris en volwassen uit, en de meeste vrouwen die dit doen houden het dan ook zo. Als je wat ouder wordt is kort haar de meest voorhand liggende optie voor de meeste vrouwen. Kort haar is makkelijk te onderhouden, op vlak van wassen en stijlen. Er bestaan enorm veel opties bij een kort kapsel, zoek goed naar wat je leuk vindt.

Ook schouderlengte haar ziet er krachtig en fris uit. Alles hangt er natuurlijk van af wat de vorm van je hoofd is en of een bepaald kapsel bij je past. Zoek zoveel mogelijk voorbeelden op zodat je kan vergelijken wat bij je past en wat je mooi vindt.

© Pexels.com

Denk dus vooral goed na over wat je staat en over wat je echt wilt. Doe niks impulsief, want je krijgt snel spijt van een beslissing op het vlak van haar. Het is moeilijk terug te groeien en als je het terug wilt laten uitgroeien zullen er soms fases van kapsels zijn waarin je liever nooit wou zitten. Je haar kortknippen is sowieso gedurfd en kan je een nieuw en fris voorkomen geven als je eens iets anders wilt.

Aanbevolen artikelen