Energie besparen via ramen en deuren in aluminium

Ben je op zoek naar manieren om energie en dus geld te besparen in je woning of bedrijfspand? Dan is het belangrijk dat je de juiste ramen en deuren kiest. Aluminium is in dat opzicht vast en zeker een goede kandidaat. Wat heeft dit materiaal zoal te bieden en welke voordelen zijn eraan verbonden? Lees verder voor meer info en advies.

Geld en energie besparen met aluminium ramen en deuren

Aluminium deuren en ramen waren vroeger in feite allesbehalve goed isolerend, maar daar is de laatste jaren zeker verandering in gekomen. Tegenwoordig geeft men de isolatiewaarde van materialen en bijvoorbeeld ramen en deuren weer in U-waarde. Hoe lager die waarde, hoe minder externe temperaturen een invloed hebben op het binnenklimaat en hoe beter je ramen en deuren dus isoleren.

Aluminium deuren en ramen zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit, hebben goede deursystemen, waardoor ze een lage U-waarde hebben. Zo laag zelfs, dat deze materiaalsoort gebruikt wordt in passiefhuizen, die aan strenge energie-eisen moeten voldoen.

Het resultaat? Als je gebruik maakt van aluminium ramen en deuren:

  • blijft de temperatuur in je woning of bedrijf constant
  • heb je minder last van vocht en schimmels
  • bespaar je heel wat kosten voor energie

Dit is vooral zo wanneer je gaat voor deuren en ramen met dubbel of HR+ isolerend glas, waardoor de warmte nog beter binnengehouden wordt. Wil je de isolatiewaarde van je ramen en deuren nog een niveau hoger tillen? Ga dan voor driedubbele beglazing, waarmee de isolatiewaarde nog beter is, tot wel 0,8 W/m2K.

Nog meer voordelen van aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen en deuren zijn duidelijk een slimme investering als je energie wilt besparen, maar de voordelen gaan verder. Hieronder een overzicht:

1. Licht maar sterk

Hoewel aluminium erg licht is, kan het toch tegen een stootje. Dit maakt het het perfecte materiaal voor grotere ramen en deuren, die veel gewicht moeten kunnen dragen.

2. Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden

Nog een voordeel? Aluminium ramen en deuren zijn helemaal recycleerbaar, waardoor je er een duurzame investering mee doet. Zeker in vergelijking met andere materialen, zoals PVC of hout. Aan onderhoud hoef je ook niet veel tijd en energie kwijt te spelen, want aluminium trekt relatief weinig vuiligheid en vocht aan. Gewoon even schoonmaken met een vochtig doekje en je bent klaar.

3. Brandwerend en bestand tegen inbraak

Je woning optimaal beschermen tegen zowel inbrekers als brand, dat kan met een aluminium raam en deur. Het materiaal is erg sterk, maar ook helemaal niet brandbaar. Zelfs een gemotiveerde inbreker of een heuse brand zal er niet snel in slagen om via je nieuwe ramen en deuren in je woning binnen te geraken.

© Pexels.com

4. Een moderne, stijlvolle oplossing

Ten slotte biedt aluminium talloze mogelijkheden qua design, kleur en afwerking. Zo vind je voor elke stijl een oplossing en oogt je nieuw schuifraam of deur elegant. Een goede tip: veel mensen kiezen voor dit materiaal in een strakke, moderne woning.

Geld besparen met aluminium ramen en deuren kan zeker, maar bovenstaande voordelen van dit materiaal maken evengoed duidelijk waarom je ervoor zou moeten kiezen!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *