Bye bye schilfers, hallo zachte benen: Tips voor een stralende huid

Droge benen zijn een veelvoorkomend probleem bij heel veel mensen. Verschillende factoren kunnen aan de basis liggen van dit probleem. Enkele oorzaken zijn bijvoorbeeld koud weer, droge huid of bepaalde medische aandoeningen. Wat zeker is, is dat het enorm vervelend kan zijn. Het leidt namelijk vaak tot jeuk, schilfering en zelfs kloven die enorm veel pijn doen. Gelukkig zijn er een verschillende manieren om droge benen tegen te gaan en te behandelen.

Hydratatie

De nummer één manier om droge benen te verhoeden, is door je huid voldoende goed te hydrateren. Door regelmatig een vocht-inbrengende crème of lotion aan te brengen op je benen bekom je binnen enkele weken een uitstekend resultaat. Kies voor producten die ontworpen zijn voor de droge huid. Vermijd alcohol bevattende lotions die je huid juist opnieuw uitdrogen.

Exfoliatie

Dit is een techniek voor het verwijderen van dode huidcellen. Deze dode cellen kunnen zich ophopen en leiden tot een doffe, ruwe uitstraling van de huid plus ze kunnen ook bijdragen aan acne en verstopte poriën. Door regelmatig te exfoliëren kun je droge huid voorkomen en je huid glad en zacht maken. Gebruik hiervoor exfoliërende handschoenen of een milde scrub. Let op dat je dit niet vaker doet dan twee keer per week om je huid niet te beschadigen.

Verzorging

Naast hydratatie en exfoliatie is een goede verzorging van je benen ook aangewzen. Door je benen dagelijks te wassen met een milde zeep en ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie en luchtstroom aanwezig is rond je benen, kun je al veel problemen vermijden. Draag bij voorkeur geen te strakke kleding of synthetische materialen. Deze verstikken de huid.

Bescherming

Bescherm je benen tegen weer en wind, vooral wanneer je vaak tijd buiten spendeert. Draag bij voorkeur een lange broek of legging om je benen te beschermen tegen kou, wind en zonlicht. Ook het dragen van dikke kousen en warme schoenen die je voeten droog houden, kunnen droge benen helpen voorkomen.

Dieet

© Pexels.com

Een gevarieerd en gezond dieet draagt ook bij aan de bestrijding van droge benen. Eet vooral voedsel dat rijk is aan vitamine E. Voorbeelden hiervan zijn zaden, noten en groene bladgroenten. Dit is vitamine een essentiële vitamine om een gezonde en droge huid te bekomen.

Droge benen zijn een courant probleem, maar met de juiste aandacht, zorg en preventieve maatregelen kan dit worden vermeden en/of behandeld. Hydratatie, exfoliatie, verzorging, bescherming en een gezond dieet zijn stuk voor stuk cruciale factoren bij het tegengaan van droge benen. Indien je last hebt van chronische droogheid of jeuk, is het aangewezen om een arts of dermatoloog te raadplegen, want dit kan een teken zijn van een onderliggende (medische) aandoening. Door je huid goed te verzorgen, kunnen droge benen voorkomen worden en kun je genieten van gladde en gezonde benen.

Je kunt droge benen dus het best bestrijden of vermijden door het aanbrengen van een vochtinbrengende crème of lotion, regelmatig te exfoliëren, je benen te verzorgen en te beschermen tegen weer en wind en tot slot door het eten van een gezond dieet. Bij aanhoudende klachten consulteer je best een arts voor advies.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *