Jong blijven

Het eeuwige leven is misschien niet voor iedereen een wens, maar de meeste mensen zijn wel degelijk geïnteresseerd in manieren om langer jong te blijven. Gelukkig zijn er zeker manieren om langer jong te blijven, en je jong te blijven voelen.

Meditatie kan je daarmee op weg helpen.

Neem twintig minuten de tijd om even in een stille omgeving tot rust te komen, je lijf helemaal te ontspannen en even aan helemaal niets anders dan aan je ademhaling te denken. Blijf in het heden en probeer niet af te dwalen naar allerlei gedachten en to do lijstjes. Je kan op het internet genoeg tips vinden voor mediatie en mindfulness, indien je dat ook leuk lijkt.

Eet gezond!

Vermijd suikers en ongezonde vetten. Gezonde vetten daarentegen zijn wel een goed idee! Denk bijvoorbeeld aan Omega-3. Dit is een gezonde soort vet die allerlei voordelen voor lichaam en geest biedt. Je vindt Omega-3 bijvoorbeeld in vis en noten. Je kan Omega-3 ook als supplement innemen.

Blijf actief.

Een actieve levensstijl is enorm belangrijk om langer jong te blijven en je jong te voelen. Je hoeft niet elke dag de marathon te rennen om jong te blijven, maar wandel bijvoorbeeld elke dag een stuk, ga lekker een rondje om op de fiets of ga een stukje zwemmen. Ook in huis allerlei klusjes doen, telt als beweging. Het houdt je hersenen gezond, en kan je gewrichten soepel houden.

Blijf daarbij sociaal betrokken.

Ga wandelen met vrienden, ga op bezoek bij een familielid, ga op een clubje, ga vrijwilligerswerk doen, ga collecteren voor een goed doel, neem een bijbaantje. Er zijn genoeg opties om sociaal betrokken te blijven, Op een laagdrempelige manier, en als je wil op een intensievere manier. Genoeg keuze dus.

Yoga is ook een goede en prettige manier om jong te blijven.

Yoga stimuleert lichaam en geest. Door rustige oefeningen te doen creëer je toch conditie, wordt je leniger en kan je stemming aanzienlijk verbeteren. De diepe manier van ademhalen helpt daarbij zuurstof door je lichaam te laten circuleren. Je kan beginnen met makkelijke oefeningen, om vervolgens de wat uitdagendere posities aan te nemen.

© Pexels.com

Doe hersenspelletjes!

Onderzoek heeft aangetoond dat hersenspelletjes je hersenen jong kunnen houden en helpen cognitieve achteruitgang te voorkomen en af te remmen. Denk bijvoorbeeld. aan kruiswoordpuzzels en sudoku’s. Je kan deze op veel plekken kopen, maar je kan ze natuurlijk ook online spelen.

Fruit eten kan ook een flinke bijdrage leveren aan langer jong blijven.

Zogenaamde ‘superfruitsoorten’ zoals granaatappels, bevatten veel vitamine C en E, en antioxidanten. Deze dragen onder meer bij aan een lager cholesterol gehalte en een lagere bloeddruk. Ook zouden ze het risico op dementie verlagen.

Een andere manier om langer jong te blijven is door je te om gingen met mensen die gelijkgestemd zijn. Op die manier blijf je elkaar stimuleren om er op uit te gaan en actief te blijven.

Kortom, hoewel niemand de klok kan terug draaien, zijn er toch zeker wel dingen die je kan doen om die klok te vertragen. Veel succes!

Aanbevolen artikelen