Bereid je huid voor op de lente!

Maart is de tijd van het jaar waarbij je het gevoel krijgt dat de lente aanbreekt. Je mag ervan uitgaan dat er dan warmere en zonnige dagen in het vooruitzicht liggen. Dat wil zeggen dat je je moet klaar maken voor een ietwat warmere temperatuur. Je huid lenteklaar maken is dus zeker iets wat je moet overwegen. Er zijn verschillende manieren hoe je je huid lenteklaar kan maken. In dit artikelen geven we je drie tips die je kunt gebruiken om dat te kunnen doen. Wil jij meteen aan de slag gaan? Lees dan snel verder.

Controleer al je schoonheidsproducten

Het eerste wat je kunt doen om je huid lenteklaar te maken, is om je verschillende schoonheidsproducten te controleren. Dit houdt niets anders in dat dat je alle crèmes, lotions, cleansers en zonnebeschermers erbij haalt en de vervaldatum van allemaal stuk voor stuk na te gaan. In de meeste gevallen is de vervaldatum onderin van het item aangegeven. In andere gevallen kan het ergens anders worden vermeld. Het wordt misschien even zoeken, maar je zult hem wel vinden. Als je hebt opgemerkt dat het product al vervallen is, dan kun je die beter wegdoen. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de items waarin het ingrediënt SPF voorkomt. Het is namelijk zo dat de SPF-waarde in een item verder afneemt naarmate het meerdere keren is blootgesteld aan zonnestralen.

Afrekenen met de dode huidcellen

Een andere tip die je zeker moet meenemen is afrekenen met de dode huidcellen. Doorgaans is het zo dat je dode huidcellen kan voorkomen door je huid twee tot drie keer per week te scrubben. Maar tijdens de wintermaanden kan het best wel uitdagend zijn om zo een ritme aan te houden. De kans is dan groot dat je een paar dagen of een hele tijd heb gemist om je lichaam te scrubben. Indien dat het geval is, dan is het tijd om alsnog af te rekenen met de dode huidcellen door je lichaam te scrubben. Dode huidcellen hebben een negatieve impact op je huid omdat het de poriën verstopt. Verstopte poriën zorgen ervoor dat je huid verzorgingsproducten niet effectief kan absorberen. Haast je dus om af te rekenen met dode huidcellen!

© Pexels.com

Drink genoeg water

Als de temperatuur blijft stijgen begint je lichaam hierop te reageren. Je lichaam geeft je een sein dat het water nodig heeft. Het is belangrijk dat je zo een waarschuwing niet in de wind slaat en inderdaad wat ermee doet. Door genoeg water te drinken geef je je huid de gelegenheid om te hydrateren. Naast het water drinken kun je je huid ook op een andere manier hydrateren. Het eten van fruit en groenten is ook een goede manier om dit te kunnen doen. Bij het drinken van genoeg water is het wel belangrijk om het gebruik verspreid over de dag te doen. De huid van de mens is namelijk niet in staat om een groot hoeveelheid water in een keer te kunnen verwerken. Maar water drinken en groente en fruit eten is een manier om je huid lenteklaar te maken.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *