Drie eenvoudige knutselideeën zonder puinhoop

Knutselen kan een zeer uitdagende, maar lonende bezigheid zijn op een vrije dag. Het is niet enkel leuke activiteit voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Doordat je zelf iets maakt, onafhankelijk van het resultaat, kan het een gevoel van voldoening en trots met zich meebrengen. Maar naast ontspanning, plezier en trots kan het ook een grote rommel maken. Denk bijvoorbeeld maar aan papier maché of verf. Gelukkig kun je met de juiste tips en trucs het opruimen beperken en de rommel achterwege laten. Hier zijn drie knutseltips die weinig vuil maken en toch garant staan voor urenlang creatief en ontspannen plezier.

Knutselen met Washi Tape

Washi tape is oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Het gaat hierbij om kleurrijke tape bedoeld om leuke knutselwerkjes te decoreren. Vandaag de dag is Washi tape over de hele wereld populair en is verkrijgbaar in een overvloed aan kleuren, thema’s en patronen. Het leuke aan deze tape is dat het helemaal niet moeilijk is om er iets moois mee te bekomen Daarnaast is er geen extra gereedschappen of materialen nodig en maak je ook helemaal niets vuil met plakresten of lijm, aangezien het makkelijk te verwijderen is van elk oppervlak. Notitieboekjes versieren, enveloppen dichtplakken, pennen versieren of zelfs een muur, kast of deur te decoreren. Dit zijn slechts enkele toepassingen van washi tape, waarbij je dus absoluut niets vuil kunt maken.

Borduren op Papier

Borduren is een oude techniek waarbij men textiel versiert door gebruik te maken van naald en garen. Vandaag de dag gebeurt veel van deze stiel machinaal. Naast het borduren van textiel is het ook mogelijk om borduren op papier? Misschien is dit volledig nieuw voor je, maar het enige wat je nodig hebt is papier, een naald en draad. Het is een zeer creatieve manier voor het versieren van fotolijsten, wenskaarten of gewoon om de randen van een tekening of schilderij mee af te werken. Start met een simpel ontwerp en maak op de juiste plekken gaatjes. De rest spreekt wat voor zich. Ga met de naald en draad door de gaatjes en verbind ze om het gewenste patroon te bekomen. De eerste keren kan dit misschien wat moeilijk zijn, maar oefening baart kunst. Het gebruik van verschillende kleuren kan je ontwerp een nog betere uitstraling te geven.

Papieren Bloemen Maken

Het maken van bloemen van papier is al een zeer oude bezigheid en kan de creativiteit van de geest enorm prikkelen en stimuleren. Alles wat je nodig hebt is gekleurd papier, een schaar en lijm, daarna kan de pret beginnen. Er zijn talloze video’s op internet te vinden die je precies uitleggen hoe je welke soort bloem maakt. Stap één is het uitzoeken van de kleuren en vormen die je in je bloem wil gaan gebruiken. Knip vervolgens de bloemblaadjes uit en vouw de ze in de gewenste vorm. Bevestig ze allemaal aan elkaar en klaar is kees. Als je de techniek wat onder de knie hebt kun je zeer speciale en enorm mooie resultaten bekomen.

Knutselen hoeft niet altijd te betekenen dat je een enorme puinhoop maakt en dat je gigantische bergen opruimwerk hebt. Het is zeer eenvoudig om met heel weinig materiaal prachtige eindresultaten te bekomen. Uiteraard kun je ook enkele voorzorgmaatregelen treffen om het opruimwerk in te perken wanneer je toch verf of klei zou willen gebruiken, zoals een plastic zeil of een schort, maar het kan allemaal veel simpeler wanneer je de puinhoop in de eerste plaats omzeilt. Zo kun je genieten van het knutselen, zonder je zorgen te maken over het opruimen van grote berg vuil.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *