Je huid laten glanzen doe je zo!

Herken je dat gevoel dat je huid in de winterperiode dof en grauw oogt? Met de manieren die ik in dit artikel ga noemen gaat ook jouw huid weer mooi glanzen en voel je jezelf weer een stuk zelfverzekerder. Over een aantal maanden is het weer zomer en dan wil je natuurlijk dat je huid kan stralen als je in je bikini op het stand of aan het zwembad ligt. Met de volgende manieren gaat dit lukken.

Bodyscrub

Door je huid regelmatig (1 tot 2 keer per week) te scrubben verwijder je de dode huidcellen en kunnen er weer nieuwe aangemaakt worden. Hierdoor verwijder je letterlijk de grauwe en doffe kleur van je huid. Je huid wordt weer heerlijk zacht na een scrub beurt. Je kunt het beste je lichaam helemaal met bodyscrub scrubben, let alleen wel op hoe hard je dit doet en hoeveel scrub je gebruikt. De wat ruwere onderdelen van je lijf kun je best hard scrubben zoals je rug en bovenbenen. Bij de delen zoals je buik en armen moet je dit met wat meer beleid doen, omdat deze huid zachter en gevoeliger is. Scrub jezelf bij voorkeur onder de warme douche of als je net onder de douche uitkomt. Het is namelijk een stuk prettiger om te scrubben op een vochtige huid, bovendien kun je in de douche de scrub gemakkelijk meteen weer afspoelen als je klaar bent. Belangrijk is dat je na het scrubben een crème opsmeert om je huid soepel te houden.

Koud douchen

Vermijd lange, hete douche beurten. Het is natuurlijk heerlijk om onder een warme douche te staan, maar voor je huid is niet goed. Een hete douche onttrekt veel vocht uit je lichaam, waardoor je huid droger wordt en dus minder mooi gaat glanzen. Kies bij voorkeur voor een lauwe tot koude douche.

Water drinken

Iets waar je wellicht minder snel aan denkt bij een glanzende huid is water drinken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam goed blijft hydrateren en het helpt gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. De gemiddelde mens heeft 2 tot 3 liter water nodig om een gehydrateerde huid te krijgen.

© Pexels.com

Bodylotion

Het is goed om bodylotion te gebruiken over heel je huid. Dit zorgt ervoor dat je huid niet gaat uitdrogen en houdt je huid glanzend en zacht. Het is handig om dit iedere dag na het douchen aan te brengen op je huid, omdat je huid wat kan uitdrogen na het douchen. Ook na het scheren of scrubben is het goed om bodylotion of een andere crème te gebruiken. Bodylotion houdt je huid dan mooi soepel. Als je graag wat bruinere benen wilt voor de zomer kun je ook een bodylotion aanschaffen met zelfbruiner erin verwerkt. Deze bodylotion heeft dezelfde effecten en zorgt ervoor dat je een bruine tint op je huid krijgt. Ideaal voor het begin van de zomer wanneer je nog geen bruine benen hebt.

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag en helpt het je om een prachtig glanzende huid te krijgen en behouden.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *