Een gezond ontbijt. Hoe doe je dat?

De schijf van vijf is het eerste wat in je opkomt als je moet denken aan een gezond ontbijt. Door je te houden aan een gezond ontbijt zorg je ervoor dat je jezelf in topconditie houdt. Een gezond ontbijt heeft verschillende voordelen. Jammergenoeg weet niet iedereen waar ze moeten beginnen als ze aan een gezond ontbijt denken. In dit artikel geven we die mensen een paar adviezen hoe ze een gezond maaltijd kunnen samenstellen. Heb je je al lang voorgenomen om een gezonde leefstijl aan te houden, dan is het lezen van dit artikel zeker nuttig.

Wat kun je eten als gezond ontbijt?

De hamvraag die er natuurijk blijft is wat je kunt eten als gezond ontbijt. Een gezond ontbijt kun je gemakkelijk samenstellen met bruin of volkoren brood. Dit kun je varieren met margarine gecombineerd met een gezond beleg. Voor een gezond beleg kun je denken aan 30+ kaas of 100% pindakaas. Met verschillende melk- en yoghurtsoorten kun je ook een gezond ontbijt klaar maken. Denk hierbij aan magere of halfvolle melk of yoghurt met volkoren ontbijtgranen. Maar daar stopt het zeker niet bij voor wat betreft het samenstellen van een gezond ontbijt. Je kunt namelijk altijd een beroep doen op verschillende fruit soorten. Zoals je kunt zien zijn er verschillende richtingen die je kunt opgaan om een gezond ontbijt klaar te maken. Het ligt helemaal aan jou wat je wil hebben.

Gezond ontbijt op een eenvoudige manier bereiden

Er zijn mensen die zich graag willen houden aan een gezond ontbijt, maar niet echt een fan zijn van ontbijt. Ook voor die mensen zijn er een paar tips klaar. Een van de tips is om in alle rust te genieten van je ontbijt. Als je te veel haast zet bij het nuttigen van je ontbijt, proef je heel weinig wat je naar binnen werkt. Heb je s’morgens niet zoveel trek in een boterham, dan kun je altijd een yoghurt of een havermoutpap pakken. Een ander optie is om het ontbijt te verschuiven naar de volgende gelegenheid om te eten. Als het je echt niet lukt om s’morgens vroeg te ontbijten, dan kun je je ontbijt meenemen naar het werk.

© Pexels.com

De hoeveelheid die je moet aanhouden bij een gezond ontbijt

Bij het ontbijten is het natuurlijk belangrijk dat je wel weet hoeveel je kan en mag eten. De schijf van vijf geeft duidelijk aan hoeveel je mag gebruiken voor een gezond ontbijt. Echter, dit hangt af van je leeftijd en geslacht. Op het net zijn er verschillende sites waar je terecht kan om precies te weten hoeveel je mag eten voor een gezond ontbijt. De schijf van vijf geeft aan hoeveel je mag eten, maar daarnaast heb je ook nog ruimte om wat extra te nuttigen. Hoeveel extra je mag nuttigen hangt dan weer sterkf af van je leeftijd en geslacht. Naast deze twee componenten speelt je activiteitenpatroon ook een grote rol. Een gezond ontbijt is in ieder geval waar we allen naar zeker moeten streven.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *