Manieren om snel uit te rusten

Je lichaam en geest ontspannen

We kunnen allemaal in een situatie terecht komen dat we geestelijk en lichamelijk helemaal uitgeput raken. Tot rust komen, kan een uitdaging zijn. Je zou mails, appjes, vergaderingen en dergelijke moeten vermijden, maar dat is vaak gemakkelijker gezegd, dan gedaan. Wil je alle drukke omstandigheden kunnen verwerken, dan is het belangrijk dat je tijdig je rust neemt. Rust nemen, is naast ademhalen, eten, drinken en sociaal contact ook één van onze basisbehoeften. Neem je geen rust, dan zal je lichaam geen tijd krijgen om te herstellen van de dagelijkse stress. Wanneer je te weinig rust neemt, dan kan dat leiden tot overspannenheid of een burn-out. Probeer te voorkomen dat je dat krijgt. Om daar uit te komen kost veel meer tijd, dan dat je regelmatig tijd vrij maakt om rust te nemen. Het is bij apparaten ook soms nodig om die te resetten. Je kunt je lichaam even resetten door een paar keer diep adem te halen en uit het raam te staren. Een heerlijk bad nemen, is ook een goede manier om lichamelijk tot rust te komen. Het is ook een goed rustmoment als je rustig je maaltijd gebruikt. Probeer al je spieren te ontspannen. Om je lichaam en geest op één van deze manieren te resetten, is een paar minuten al voldoende.

Hoe kun je goed ontspannen?

Wanneer je je gespannen voelt, is het verstandig om buiten in de natuur een wandeling te maken. Op die manier kun je je goed ontstressen. Wanneer je in de natuur bent, zal dat je stressgevoelens verlagen. Ook een wandeling in de natuur zal ervoor zorgen dat je beter kunt slapen. Als je in de natuur loopt, is het verstandig om op je ademheling te letten. Er zijn meerdere ademhalingstechnieken die je helpen om tot rust te komen. Door één van die technieken te gebruiken, zul je vanzelf merken dat je minder spanningen in je lichaam hebt. Wanneer je voelt dat je gespannen bent, is het verstandig om je agenda niet vol te plannen. Bij het hebben van spontane plannen, zul je je prettiger voelen. Als je zorgt voor een lege agenda kun je op die momenten doen waar je zin in hebt. Op die manier kom je tot rust.

We moeten niet alles doen

© Pexels.com


We denken vaak dat alles moet. Dat is echter niet waar. Zij, die beweren dat we moeten werken, sporten en dergelijke hebben niet overal gelijk in. We moeten werken om geld te verdienen. Dat is in principe niet erg, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het werk dat je doet, je niet tegenstaat. Je moet blij zijn met de baan die je hebt. Het moet niet zo zijn dat je opziet dat het maandag wordt, omdat je dan weer naar je werk moet. Dat is niet goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. We moeten ook niet sporten, maar we mogen sporten. Op die manier de sport beoefenen, is leuk en werkt ontspannend. Je moet ervoor zorgen dat de inspanning, die je doet, zorgt voor ontspanning. Dat kan zijn door wandelen, fietsen en dergelijke. Als je stopt, ben je moe en zal je hoofd leeg zijn waardoor de spanning, die je had, verdwenen zal zijn. Genieten van het leven is de beste manier om je te ontspannen.

Aanbevolen artikelen